Drie voorspellingen voor 2018

 763

 

Dit zal 2018 zijn: Imke Courtois wordt een rolmodel, de trollen sluiten de gelederen en de zalm ligt te spartelen op het droge. Mijn drie voorspelling voor het medialand!

Het gespartel van de zalm

De grootste knal van het jaar wordt het verdwijnen van de Morgen. De langgerokken doodstrijd met krimpende cijfers sleept tien jaar aan. De pijngrens is bereikt. Momenteel verkoopt de krant minder dan 40.000 stuks.

De voorbije maanden werden de geruchten steeds luider: in de boekentas van grote baas Christian Van Thillo steekt een scenario waarbij de Morgen terugplooit op een website, met een papieren magazine op zaterdag. Bovendien is hij met dit scenario aan het leuren bij concurrent Roularta.

Dit is mijn voorspelling voor 2018: hoofdredactrice Ann Govaerts overziet binnenkort enkel nog een website en een weekend-magazine. Bad!

De vrouwelijke TV-persoonlijkheid

In 2018 zien we de doorbraak van de vrouwelijke TV-persoonlijkheid, overwaaiend uit de VS waar het genderevenwicht op het scherm een media-wet is geworden.

Het Vlaamse pad werd geëffend door voorloper Imke Courtois, die een poging doet tot voetbalcommentaar en altijd een beetje zit te sterven naast de weergaloze Jan Mulder. Er zijn in haar plaats dozijnen grotere voetbalexperten te bedenken, maar die hebben als man jammer genoeg de foute chromosomen-combinatie.

Dit is mijn voorspelling voor 2018: we zien TV-vrouwen verschijnen die nauwelijks expertise hebben, maar als TV-persoonlijkheid geliefd zijn bij TV-kijkend Vlaanderen. Ze zullen het genderevenwicht herstellen en blondweg hun mening geven over alles en nog wat meer. Sad!

My kingdom for a troll

Een trol is een anonieme ruziestoker op sociale media. In de VS werd Trump bijgestaan door Russische trollen. In de Franse presidentsverkiezingen heeft zich waarschijnlijk hetzelfde voorgedaan. En kijk: eind dit jaar wenkt de Belgische stembus en nu al zie je trollen opduiken. Niet Russisch, maar trolshopen van eigen bodem. Wie vandaag op twitter of facebook iets linkserigs durft schrijven, wordt onmiddellijk opgejaagd door rechtse trollen die over NV-A debatfiches beschikken en zes volgers hebben. Deze valse accounts bouwen de volgende maanden verder aan hun netwerk om tegen de zomer elke kritische noot op sociale media te bedelven onder massaal veel getier en gescheld.

Dit is mijn voorspelling voor 2018: de trol wordt hét wapen op de sociale media. Fake!

“Het trio van 2018: fake, sad & bad”

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s