f-twee en Stapel zeggen ja

fusieprent

 

“We willen jullie erbij”, zei ik. Daar keken ze van  op, Marlies en Bart van Stapel. Na een lange stilte en zeer traag nippen aan de koffie kwam de vraag: “Waarom, eigenlijk?”

“Omdat wij bij f-twee in het geheim fan zijn van jullie werk.”

Je zegt dat niet zo vaak, van een concurrent. Stapel is een klein Gents bedrijf dat bladen maakt, net zoals wij bij f-twee. Hun liefde voor het vak spat eraf. Passie en brains: het is de meest aantrekkelijke combinatie in dit vak, eigenlijk in het leven tout court.

Die eerste dag ging ik met een goed gevoel naar huis: “We zeggen niet nee”, was hun reactie.

Er volgden lange gesprekken. Geen fusie-onderhandelingen, maar diepgravende discussies over de toekomst van de communicatie. Welke plek wij daarin voor onszelf wilden reserveren.

Hoe verschillend de aanpak van Stapel en f-twee ook mag zijn: wij delen dezelfde liefde, de liefde voor papier. We zijn ook niet echt goed in compromissen, dat ­bleek nog zo’n gemeenschappelijk trekje: we willen de beste bladen voor de fijnste klanten. Onze boekhouders snapten niets van heel de onderhandeling.­

“We zijn makers, bladenmakers.”

Het werd “ja”. We gaan in zee met elkaar. Niet omdat het financieel moet. Beide bedrijven doen het prima en sloten het voorbije jaar af met mooie, groene cijfers. Maar uit goesting. Met een scherpe focus: we zijn makers, bladenmakers.

Wat verandert er? Niets en veel. Niets voor onze bestaande klanten. Veel voor de toekomst van f-twee. We willen groeien, zichtbaarder worden. Dat zal ons de kans geven om nog meer talent aan te trekken. We hebben overigens op dit moment reeds een vacature voor een extra bladcoördinator…

We zijn, denk ik, zowat het enige bedrijf in het land dat gespecialiseerd is in magazines-in-opdracht. Rondom ons zien we de concurrenten-van-weleer zich gooien op content marketing, op customer relationship management en op brand activation. Laat me dat vertalen: ze worden een reclamebureau. Dat is niet ons pad. Wij blijven bladenmakers. Uit volle goesting.

Een gedachte over “f-twee en Stapel zeggen ja

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s